Oprettelse af guider inde i GIMP er lidt af en begrænset opgave fra tidspunktet for denne tutorial. Der er dog nogle meget enkle og effektive løsninger til opnåelse af brugerdefinerede guider i enhver vinkel og enhver position, der hjælper dig med nøjagtigt at placere objekter eller maling i vinkler. Og ja, du vil være i stand til at snappe objekter til disse "brugerdefinerede guider", vi opretter. Du kan se videoversionen af ​​denne vejledning nedenfor eller rulle forbi videoen for at få den fulde hjælpeartikel tilgængelig på mere end 30 sprog.

Til at begynde med kan du altid placere centerguider i din komposition ved at gå til Image> Guides> New Guide by Procent.

Indstil dropdown-værdien (rød pil i billedet ovenfor) til enten lodret eller vandret, og skriv derefter "50" i det numeriske felt (grøn pil) som værdien. Klik på OK. Hvis du gør dette for både "lodret" og "vandret" valgmuligheder, har du nu centerguider på dit billede.

Hvis du vil have guider placeret i en vinkel på dit billede, skal du tegne stier og indstille disse stier i de vinkler, du ønsker.

For at gøre dette skal du hente sti-værktøjet fra din værktøjskasse (rød pil i billedet ovenfor - genvejstast “b”).

I dette første eksempel opretter jeg brugerdefinerede guider, der roterer fra det vandrette centrum af billedet. Du kan også udføre denne teknik fra det lodrette centrum af billedet.

Så jeg placerer min sti langs det vandrette centrum af mit billede ved at svæve musen over den vandrette midterstyring. For at sikre, at jeg præcist placerer det første punkt på min sti, ser jeg på målingen i nederste venstre hjørne af billedvinduet (grøn pil). Fordi mit billede er 1080 pixels højt, ved jeg, at det nøjagtige vandrette centrum af mit billede er 540 pixels. Så når min muses position læser 540, skal jeg klikke for at placere det første punkt i min guide (blå pil).

Bemærk, at jeg har placeret det første punkt ud af lærredet - hvilket skaber en lille smule afstand fra dokumentets venstre kant. Dette er for at sikre, at når jeg roterer guiden senere, vil den være lang nok til at spænde over hele dokumentets længde.

Nu hvor jeg har mit første punkt på min sti, vil jeg holde musen over den anden ende af dokumentet ved den vandrette midtervejledning. Endnu en gang skal jeg sørge for, at målingen læser "540" i nederste venstre hjørne (blå pil i billedet ovenfor) i billedvinduet. Jeg klikker for at placere det andet punkt på min sti (rød pil).

Bemærk: hvis du har problemer med netop at få din mus placeret ved halvvejsmålingen (540 i dette tilfælde), skal du blot zoome lidt mere ind på din komposition (du kan gøre dette ved hjælp af ctrl + mushjul eller cmd + mushjul på en MAC).

Når min sti er placeret over midten af ​​min komposition, kan jeg nu bruge værktøjet Roter til at oprette brugerdefinerede hjælpelinjer i enhver vinkel. Jeg begynder med at få fat i mit rotationsværktøj fra værktøjskassen (rød pil i billedet ovenfor - genvejstast + r) og indstille "Transform" -tilstand til "Sti" (blå pil) i værktøjsindstillingerne for dette værktøj.

Dernæst kommer jeg over til fanen “Stier” (rød pil i ovenstående billede). Her kan du se den sti, vi netop har tegnet - med titlen "Unnamed" som standard). Jeg klikker på ikonet "Vis / skjul" (blå pil), så jeg kan se denne sti på dokumentet / billedet.

Jeg duplikerer nu denne sti, så vi kan oprette flere brugerdefinerede guider i forskellige vinkler. For at gøre dette skal jeg klikke på "duplikat" -ikonet nederst i stien-dialogen (rød pil). Der oprettes en ny sti med titlen "Namnløs kopi" (blå pil).

Hvis du vil omdøbe dine stier, skal du blot dobbeltklikke på det aktuelle stienavn og skrive en ny (jeg omdøbte mine stier til "Original" for den første sti, vi oprettede, og "30 grader" for den dobbelte sti - skitseret i grønt).

Klik på den sti, du vil rotere, hvilket gør den til den aktive sti (jeg vil klikke på stien "30 grader" for at gøre den aktiv - rød pil i billedet ovenfor). Klik nu på din komposition, mens værktøjet "Roter" stadig er valgt. Dette skulle åbne dialogboksen Roter (grøn pil).

Sørg for, at "Center X" (rød pil i billedet ovenfor) er indstillet til uanset midtpunktet for dit billedes bredde (denne værdi vil være 960 i mit tilfælde, da mit billedbredde er 1920 pixels - 1920 divideret med 2 er 960), og “Center Y” (grøn pil) er uanset midtpunktet for dit billedes højde (i mit tilfælde er det 540). Dette "Center" vil være centrum for aksen for vores rotation (blå pil).

Når dit Center X og Center Y er indstillet til de korrekte værdier, kan du nu indstille vinklen til din stis rotation. For eksempel kan jeg rotere stien med 30 grader ved at skrive "30" i vinkelfeltet (rød pil) og trykke på enter-tasten.

Du kan også manuelt klikke og trække skyderen under vinkelfeltet for at justere værdien af ​​vinklen, selvom denne metode har tendens til at være mindre præcis.

Når jeg har roteret stien i den vinkel, jeg ønsker, skal jeg klikke på "Roter" (blå pil). Dette vil give os en vinklet sti, som vi kan bruge som en brugerdefineret vejledning.

For at gøre denne sti effektiv som en guide, bliver vi nødt til at aktivere snapping af objekter til stien. Jeg kan gøre dette ved at gå til Vis> Snap til aktiv sti (rød pil). Objekter klikker nu på den sti, vi har aktivt over på fanen Stier.

Indtil videre har vi brugt det vandrette centrum af billedet som rotationsaksen, men vi kan bruge enhver position på vores billede. For eksempel kan jeg oprette en vinklet sti fra bunden af ​​billedet. For at gøre dette skal jeg starte med at duplikere "Original" stien over i fanen stier (blå pil). Dette opretter en ny sti med navnet "Original kopi." Jeg omdøber denne sti til "Nederst 60 grader."

Jeg bruger derefter værktøjet "Justering" fra værktøjskassen (rød pil i billedet ovenfor - genvejstast "q") til at justere denne sti til bunden af ​​billedet. Når du har valgt justeringsværktøjet, skal du klikke på stien i midten af ​​billedet. Du ved, at du har valgt stien, fordi hjørnerne viser små firkanter (blå pil).

Skift indstillingen "I forhold til" til "Billede" (rød pil), og klik derefter på "Juster bunden af ​​målet" (blå pil). Din sti skal nu sidde i bunden af ​​billedet (grøn pil).

Nu vil jeg igen gribe Rotate-værktøjet fra værktøjskassen (shift + r genvejstast). Jeg klikker på bundguiden med dette værktøj, hvis det ikke automatisk dukker op med dialogboksen Roter.

Dernæst sørger jeg for, at værdierne "Center X" og "Center Y" er indstillet til henholdsvis 0 (blå pil) og 1080. Det er vigtigt, at Center X-værdien er sat til "0" i dette tilfælde, fordi jeg vil have stien til at rotere fra nederste venstre hjørne af billedet (grøn pil). Hvis du vil have det til at rotere fra et andet punkt, dvs. billedets højre hjørne, skal du sørge for, at den værdi, du indstiller her, matcher den værdi (for det højre hjørne ville det være 1920 i mit tilfælde, da det er den fulde bredde af billedet og derfor placeringen af ​​billedets højre hjørne).

Til sidst skal du indstille værdien af ​​din rotation i feltet “Vinkel” inde i dialogboksen Rotation (rød pil). Du bliver nødt til at placere et "minus" tegn i begyndelsen af ​​værdien, hvis du roterer fra nederste venstre hjørne. Dette vil sikre, at stien roterer opad og ikke nedad (i mit tilfælde sætter jeg -60 til at rotere opad 60 grader).

Klik på "Roter" for at rotere stien.

Som et eksempel på, hvordan du kan snappe objekter til disse stier, effektivt bruge dem som vinklede guider, tegner jeg en ellipseform på min komposition ved hjælp af Ellipse Select Tool (rød pil i billedet ovenfor - genvejstast “E”) og trækker formen over til min aktive sti. Midterkorset af denne form (blå pil) klikker på stien som en guide.

Voila! Bemærk, at du kan udføre denne teknik på en hvilken som helst kurvinkel eller form (da du kan konvertere formvalgsområder til stier i GIMP). Så med andre ord kan du oprette en sti baseret på en hvilken som helst tegningsform og derefter bruge den sti som en vejledning med denne metode. Meget kraftige ting!

Alligevel er det det til denne tutorial. Hvis du kunne lide det, kan du tjekke min anden GIMP tutorials, eller blive en DMD Premium-medlem.

Davies Media Design Gratis kreative apps e-mail nyhedsbrev

Abonner på DMD-nyhedsbrevet

Tilmeld dig for at modtage nye tutorials, kursusopdateringer og de seneste nyheder om dine yndlings gratis kreative apps!

Du har abonnement!

Pin det på Pinterest