I denne vejledning viser jeg dig, hvordan du transformerer stier ved hjælp af GIMP. Dette er en meget nem opgave at udføre og kan hjælpe med at udvide dit færdighedssæt til fotoredigering og grafisk design, når du arbejder i GIMP. Det er nyttigt, når du har brug for at ændre form, position, retning, størrelse osv. På en sti, når du allerede har tegnet den.

1. Tegn din vej

Den første ting, du skal gøre, er selvfølgelig at trække din vej. Du kan gøre dette ved hjælp af stien-værktøjet i GIMP - som du kan få adgang til via GIMP-værktøjskassen (rød pil på billedet ovenfor) eller ved hjælp af genvejstasten “b”. ("B" står for Bezier Curve.)

Klik på dit billede for at begynde at tegne din sti. Ved at klikke tilføjes knuder (grøn pil på billedet ovenfor), og mellem hver knude er der et linjesegment. Hvis du ikke er bekendt med, hvordan du bruger værktøjet stier, anbefaler jeg, at du tjekker min Lær dig vejledningen til stieredskabet for et dybtgående kig på dette meget nyttige værktøj.

I mit eksempel tegner jeg en sti omkring et timeglas. Fotostørrelsen på dette timeglas er 1280 x 853 pixels (du kan se dimensionerne på billedet skitseret i grønt på billedet ovenfor). Imidlertid har jeg også en større version af dette foto, der er 1920 x 1280 pixels (betegnet med den røde pil på billedet ovenfor - dette er fanen til den anden fotosammensætning, jeg har åbnet i GIMP).

Tip om GIMP-grundlæggende: Gå blot til Filer> Åbn for at åbne billeder i GIMP.

Lad os sige, hypotetisk, at jeg var færdig med at tegne min sti omkring timeglasobjektet, kun for at indse, at jeg vil bruge den større version af billedet. Jeg ønsker ikke at skulle tegne hele min sti omkring objektet, så hvad jeg kan gøre er at kopiere stien fra det mindre billede til det større billede og derefter skalere stien op. Jeg bliver også nødt til at omplacere stien ved hjælp af værktøjet Flyt, så det korrekt skitserer timeglasobjektet.

Der er masser af andre eksempler på, at man ønsker at skalere, flytte, vende eller dreje en sti - dette er kun et eksempel.

Så når min sti er tegnet, skal jeg kopiere stien fra min nuværende komposition til min nye komposition. For at gøre dette navigerer jeg til min fane "Stier" (til højre for fanen Lag - rød pil i ovenstående billede) og klikker på "Navnlig" sti (grøn pil).

Ligesom et lag kan du ændre navnet på din sti ved at dobbeltklikke på det aktuelle navn og skrive et nyt navn. Jeg omdøbte min sti til "Timeglas" (rød pil i ovenstående billede). Tryk på Enter-tasten for at anvende navnet.

Højreklik nu på stien, og gå til "Kopiér sti" (rød pil i billedet ovenfor).

Naviger over til det større billede (rød pil i billedet ovenfor), og gå til "Indsæt sti" (grøn pil). Dette indsætter din sti i fanen Stier.

Klik på ikonet "Vis / skjul" for at se din sti i den nye komposition (rød pil i billedet ovenfor).

Fordi det nye billede er større, er stien, vi trak i vores tidligere komposition, nu for lille og i en forkert placering (grøn pil på billedet ovenfor). Vi bliver nødt til at bruge en kombination af transformeringsværktøjer for at få det på det rigtige sted.

2. Skift tilstand for dit transformeringsværktøj

Nu hvor vores vej er i vores nye komposition, bruger jeg både bevægelsesværktøjet og skaleringsværktøjet til at justere stien, så den igen skitserer timeglasset.

Jeg starter med flytteværktøjet, som jeg kan aktivere ved at klikke på det i værktøjskassen (rød pil på billedet ovenfor) eller ved at bruge genvejstasten “m” på mit tastatur.

Når jeg har valgt mit flytningsværktøj, skal jeg under værktøjsindstillingerne vælge "sti" for tilstanden (grøn pil) - dette er den tredje mulighed, der er angivet her (normalt er den som standard indstillet til "Lag"). Denne tilstand betyder, at mit flytteværktøj nu vil flytte stier i stedet for lag.

Når flytningsværktøjet er indstillet til stier, kan jeg klikke på stien med mit flytteværktøj og trække det overalt i kompositionen. Jeg trækker stien, så den er omkring det samme område som det større timeglas.

Nu bruger jeg genvejstasten "shift + s" på mit tastatur eller vælger skaleringsværktøjet fra min værktøjskasse (rød pil i billedet ovenfor). Ligesom flytteværktøjet og ethvert transformeringsværktøj for den sags skyld kan vi også ændre tilstanden fra "Lag" til "Sti" i Værktøjsindstillinger (grøn pil).

Når denne transformationstilstand er valgt, skal jeg klikke på stien med skaleringsværktøjet. Dette vil bringe transformationshåndtag rundt om min sti.

Jeg klikker og trækker et af transformeringshåndtagene (helst et af hjørnehåndtagene - blå pil i billedet ovenfor) og trækker musen udad.

Jeg kan også bruge de fire bokse i midten af ​​stien til at flytte den lidt i enhver retning (rød pil på billedet ovenfor).

Når den er på plads, skal jeg trykke på “Skala” -knappen (blå pil).

3. Foretag endelige sti-justeringer, og skift transformeringstilstand tilbage til standard

Jeg anbefaler, at du zoomer ind på din sti (hold ctrl-tasten og brug dit mushjul) for at sikre, at den er korrekt justeret til dit objekt. I mit tilfælde brugte jeg flytteværktøjet ("m" genvejstasten på dit tastatur) igen til at foretage en mindre korrektion af stiens position, indtil den blev justeret (rød pil i billedet ovenfor).

Når du er færdig, anbefaler jeg at ændre tilstanden til dine transformeringsværktøjer tilbage til "Lag" (blå pil) for at sikre, at du ikke bliver forvirret, når du prøver at omdanne et lag i fremtiden (hvis tilstanden er indstillet til sti, værktøjet fungerer ikke, når du f.eks. prøver at skalere et lag - du får en fejlmeddelelse i statuslinjen. Da transformation af et lag er mere almindeligt end at transformere en sti, ændrer jeg mine transformeringsværktøjstilstande tilbage til lag, når Jeg er færdig med dem).

Det er det til denne tutorial! Hvis du kunne lide det, kan du tjekke min anden GIMP tutorials, eller kan blive en Premium medlem for adgang til alle mine GIMP-kurser og -klasser og premium-tutorials.

Davies Media Design Gratis kreative apps e-mail nyhedsbrev

Abonner på DMD-nyhedsbrevet

Tilmeld dig for at modtage nye tutorials, kursusopdateringer og de seneste nyheder om dine yndlings gratis kreative apps!

Du har abonnement!

Pin det på Pinterest