I denne tutorial vil jeg vise dig en nem måde at oprette tekstureret, realistisk væggrafik ved hjælp af GIMP! Resultatet indeholder ikke kun realistisk skygge og tekstur, men tillader også andre elementer såsom vegetation at realistisk dække grafikken. Denne metode bruger et indbygget filter - så der kræves ingen eksterne plugins. Lad os komme igang.

Trin 1: Åbn dit foto og din grafik

For at starte denne tutorial skal jeg importere fotoet af en væg, hvor jeg gerne vil placere min grafik. Jeg brugte en gratis stock-foto fra Pixabay, som du kan downloade her hvis du gerne vil følge med.

Jeg bruger også GIMP Wilbur logo, som du kan downloade fra min hjemmeside her.

Når du har downloadet fotoet og grafikken, skal du åbne GIMP. Jeg bruger GIMP 2.10.18 til denne tutorial - Jeg anbefaler, at du bruger hvad den nuværende version er i øjeblikket.

Fil GIMP 2020 med åben væg

For at åbne dit foto skal du gå til Filer> Åbn (vist på billedet ovenfor).

Åbn GIMP-farve til alfa-tutorial

Naviger til det sted på din computer, hvor du downloadede billedet. I mit tilfælde downloadede jeg det til mappen Downloads på mit D: / drev. Når jeg har fundet billedfilen, skal jeg klikke på den (rød pil i billedet ovenfor) for at vælge den (dette skal generere en forhåndsvisning over i højre side af dialogboksen "Åbn billede" - blå pil ). Derefter skal jeg klikke på knappen "Åbn" (grøn pil). Dette åbner mit billede som en ny komposition i GIMP.

Fil åbnes som lag GIMP-blanding, hvis vejledning

Dernæst åbner jeg min grafik i kompositionen som et nyt lag. For at gøre dette skal jeg gå til Filer> Åbn som lag (vist på billedet ovenfor).

Åben som lag GIMP Logo 2020-tutorial

Jeg vil igen navigere til det sted på min computer, hvor grafikken er gemt, og vil klikke på filnavnet, når jeg finder det (rød pil på billedet ovenfor). Jeg skal klikke på ”Åbn” for at åbne grafikken i min komposition som et nyt lag (grøn pil).

Trin 2: Skaler og placer din grafik

Nu hvor jeg har mit billede åbent med det grafiske sted ovenpå, kan jeg skalere grafikken og placere den. Jeg kan udføre alt dette ved blot at bruge skaleringsværktøjet.

Åbn skaleringsværktøjet i GIMP 2 10 18 Tutorial

I GIMP 2.10.18 og nyere er værktøjerne grupperet i det væsentlige efter kategori. Så i min værktøjskasse skal jeg klikke og holde musen på transformeringsværktøjsgruppen (den skal have det samlede transformeringsværktøj som standard - rød pil i billedet ovenfor). Jeg klikker derefter på “Skaler” -værktøjet (grøn pil). Jeg kan også bare trykke på shift + s på mit tastatur for at få adgang til dette værktøj via genvejstasten.

Farve til Alpha GIMP Tutorial Scale Graphic

Klik på grafikken med dit skaleringsværktøj (grøn pil i ovenstående billede) for at aktivere værktøjet (sørg for, at dit grafiske lag er det aktive lag i lagpanelet, så du skalerer det korrekte lag). Klik derefter og træk et af transformeringshåndtagene i hjørnet af grafikken (rød pil) og træk indad mod midten.

Skala grafisk med GIMP skaleringsværktøj

Mens du trækker, skal du holde ctrl-tasten nede, så alle fire hjørner af det grafiske lag skaleres indad mod midten (som vist på billedet ovenfor). Slip musen, når du har skaleret grafikken op eller ned til din smag (træk skaleringsværktøjet væk fra midten for at skalere grafikken op).

Hvis du vil flytte din grafik tilbage, kan du altid klikke med musen på de fire felter i midten af ​​laget og trække det lag, hvor du vil.

Når du er klar til at anvende transformationen, skal du klikke på knappen "Skala" i dialogboksen Skalaværktøj (rød pil på billedet ovenfor).

Trin 3: Brug farve til alfafilter

Flyt lag ned i lagstabel GIMP 2020

Nu hvor min grafik er på plads, sænker jeg det lag, det er på, så det nu er placeret under vægbilledlaget. Jeg kan gøre dette ved at klikke på det grafiske lag for at gøre det aktivt (rød pil på billedet ovenfor) og derefter klikke på ikonet "sænk dette lag et trin" i lagpanelet (grøn pil).

Tilføj Alpha Channel GIMP 2 10 18 Color til Alpha

Sørg derefter for, at dit billedlag har en alfakanal. For at gøre dette skal du højreklikke på billedlaget (rød pil i billedet ovenfor) og klikke på “Tilføj alfakanal” (grøn pil). Hvis denne indstilling er nedtonet, betyder det, at dit billede allerede har en alfakanal - i så fald behøver du ikke tilføje det.

Alt Klik for at vælge Alpha GIMP 2 10 18

Mens dit billedlag stadig er aktivt, skal du alt + klikke med musen på det grafiske lag (grøn pil i ovenstående billede). Dette vil skabe et valg i form af din grafik (du vil se de bevægede stiplede linjer vises over dit billede - kendt som marcherende myrer - betegnet med den røde pil).

Farver Farve til Alpha GIMP 2 10 18-filter

Med billedlaget FORTSAT dit aktive lag (grøn pil i billedet ovenfor) skal du gå til Farver> Farve til alfa (rød pil).

Vælg farve med GIMP-farve til alfafilter

Som standard indstilles farven (rød pil på billedet ovenfor) til hvid. Dette gør alle farver i billedlaget, der indeholder hvidt enten helt transparent (til ren hvid) eller delvis gennemsigtig (afhængigt af hvor meget hvid der er i en pixel). For at gøre vores grafiske blanding med væggen, inklusive dens strukturer, bedre, bliver vi nødt til at ændre farven. Jeg kan gøre dette ved at klikke på ikonet Farvevælger (grøn pil).

Jeg skal derefter klikke og trække min mus hen over vægdelen af ​​mit billede (blå pil), indtil jeg får en farve, jeg kan lide (jeg gik med en slags midtgrå farve fra væggen - ikke for lys, ikke for mørk) .

Transparenttærskel-skyderfarve til Alpha GIMP-filter

Dernæst kan jeg justere skyderen "Transparency Threshold" (rød pil på billedet ovenfor) for at gøre grafikken mindre gennemsigtig (så det er lettere at se). Dette fungerer ved at gøre de pixels, der i øjeblikket er helt gennemsigtige (dvs. har en alpha-værdi på 0) lidt mindre gennemsigtige (ved at øge alpha-værdien til, hvad vi indstiller denne skyderen til).

Opacity Threshold Slider Color til Alpha Tutorial GIMP

På den anden side, hvis jeg vil gøre de pixels, der er helt uigennemsigtige lidt mindre uigennemsigtige, kan jeg trække skyderen "Opacity Threshold" (rød pil i billedet ovenfor) til venstre for at reducere dens værdi. Jo mere jeg formindsker værdien, desto mindre uigennemsigtig er grafikken.

At finde en god balance mellem disse to glider hjælper den grafiske blanding godt med væggen og ser mere realistisk ud. Når jeg er tilfreds med mine indstillinger, skal jeg klikke på “OK” for at anvende ændringerne.

Jeg skal klikke på ctrl + shift + a for at fravælge mit markeringsområde.

Opret væggrafik med GIMP 2020-studiefinale

Det er det! Vi har nu en grafik, der ser ud til at være malet på en væg. Hvis du kunne lide denne tutorial, kan du tjekke min anden GIMP Hjælpartikler, GIMP Video Tutorials eller GIMP Premium klasser og kurser.